Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
deputati
fractiuni

Vladimir Bolea

star gold 0 din star 10

Ultima actualizare : 16/08/2022

Data nașterii: 23/09/1971
Partidul Acțiune și Solidaritate

Este unul dintre vicepreședinții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Devine deputat în februarie 2019, candidând din partea Blocului electoral ACUM, format din Partidul Demnitate și Adevăr (DA) și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 se regăsește pe poziția a 8-a în lista PAS și obține, astfel, cel de-al doilea mandat de deputat.

Bolea are o experiență de peste 20 de ani în domeniul agro-alimentar. Între anii 2013 – 2019 a făcut afaceri în România. A condus compania GFC Holboca SRL, cu adresa juridică la Iași. În perioada 2001 – 2015 a fost directorul companiei Patiprodcom SRL din satul Ratuș, raionul Criuleni.

Este licențiat în istorie și drept. Deține și diplomă de master în drept economic la Universitatea de Stat din Moldova.

Rating

12345678910

Vladimir Bolea recenzie.

* Date extrase din declarațiile depuse la Autoritatea Națională de Integritate, care conțin informații despre averea familiei deputatului

Venit
  • 707 214 MDL
  • 2 000 EUR
Imobile
  • În anul 2020 Vladimir Bolea nu a avut venit în categorie această.
Mașini
  • Skoda Octavia:
    71 658 RON
  • Honda CRV:
    10 000 MDL
Afaceri
  • SC GFC Holboca SRL (100%):
    1 000 RON
Conturi bancare
  • În anul 2020 Vladimir Bolea nu a avut venit în categorie această.
Obiecte de valoare
  • În anul 2020 Vladimir Bolea nu a avut venit în categorie această.
Datorii
  • În anul 2020 Vladimir Bolea nu a avut venit în categorie această.
Terenuri
  • Intravilan (0,19 ha):
    0 MDL
Altele
  • În anul 2020 Vladimir Bolea nu a avut venit în categorie această.

De ce ați decis să deveniți deputat?

A fost o decizie foarte matură de a mă implica, în general, în politică. Efectiv, pentru a participa în procesele de dezvoltare a țării.


Ce vă propuneți să faceți pe durata mandatului? Menționați trei priorități.

Sunt în Comisia agricultură și, evident că, vorbim despre acest domeniu, pentru că în această direcție lucrez. La sfârșit de mandat sper să reușesc să raportez că, în urma modificărilor legislative și susținerea care este acordată de la puterea centrală, în Republica Moldova s-a început un proces de dezvoltare a zootehniei. Noi vorbim despre comerțul interior, în baza căruia modificările legislative, făcute eficiente și corecte, să impulsioneze comerțul interior.


Ce ați face dacă ați afla că unul dintre colegii dumneavoastră a încălcat legea sau are probleme de integritate?

L-am denunța, cu siguranță, absolut. Corupția, să știți că, nu are culoare politică. Corupția este monocoloră, este de culoare neagră și, evident că, noi vom denunța.


Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă?

Primul meu loc de muncă a fost la Școala nr. 2 din Basarabeasca, învățător de istorie și bazele statului, și am fost și conducător de clasă.


Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică?

Uniunea European, evident, pentru că noi suntem un stat european. Populația din Republica Moldova își vede viitorul său în marea familie a popoarelor europene. Evident că noi ținem legături și trebuie să ne dezvoltăm pe dimensiunea politică și economică și cu dimensiunea Euroasiatică. Evident că noi vorbim despre 280 de milioane de potențiali cumpărători, foarte bine familiarizați cu produsele din Republica Moldova. Și da, cu siguranță, noi vom explora și piața din Est a Republicii Moldova.


Menționați trei titluri de cărți pe care le-ați recomanda?

Steve Jobs și două sunt de psihologie care le citesc chiar acum. Am uitat denumirea lor. Steve Jobs sigur am finalizat-o de citit și celelalte două, fără să mă uit pe copertă, am început să le citesc, că-s recomandate de un profesor de psihologie.


În declarația de avere, depusă la validarea mandatului, nu ați indicat nicio locuință: nici în proprietate, nici în folosință. Unde locuiți?

Am fost proprietarul unui apartament în centrul Chișinăului pe strada București până a divorța în 2017, după care în 2017 m-am căsătorit și locuim în casa socrilor, în comuna Băcioi. O casă construită în 1968. Eu am declarat adresa, dar nu-i proprietatea mea. Este proprietatea doamnei Vera Borș.


Sediul firmei pe care ați inclus-o în declarația de avere are adresa într-un apartament din Iași, România. Cine e proprietarul apartamentului?

Este apartament cu proprietate privată a doamnei contabile a societății și mi-am trecut în ea adresa juridică de când am constituit societatea comercială.