„Ce-i cu gazul?”, l-a întrebat Oleg Reidman, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, pe Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în cadrul ședinței Parlamentului din 14 octombrie 2021.

ANDREI SPÎNU: „Știam că o să mă întrebați. Vreau să vă întreb dacă dumneavoastră ați semnat Protocolul din 23 aprilie 2007 între Republica Moldova și Gazprom? A semnat Zinaida Greceanîi și Oleg Reidman, în care dumneavoastră ați recunoscut datoria pe care o are Moldovagaz față de Gazprom. Eu probabil sunt prea tânăr ca să pot să răspund pentru multe din lucrurile pe care nu le-ați făcut la timpul dumneavoastră. Ați adus țara asta să fie șantajată energetic”.

În replică, Vladimir Voronin, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a declarat: „Sursele energetice, dragul meu, întotdeauna au fost și o să fie elemente politice. Voi să fiți mai atenți când vă băgați în diferite aventuri legate de Platforma Crimeea. De aceea matale nu ți-a deschis ușa nici Miller, nu altcineva. Iaca de aici trebuie să începi, să dai nasul în jos și să te apuci de lucru.”   

Ce alte subiecte au fost discutate în ședința legilstivului de la Chișinău, vedeți #PeScurt în VIDEO.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *