Constituirea Grupului parlamentar pentru susținerea mișcării politice „Belarus Democrat” a stârnit discuții aprinse în Legislativ. Aceasta reprezintă opoziția belarusă, condusă de Svetlana Țihanovskaia, candidata opoziției la prezidențialele din 2020, care a părăsit Belarus, retrăgându-se în Lituania, pe fundalul protestelor masive care au urmat, după ce Alexandr Lucașenko a rămas din nou la cârma țării.

La ședința de ieri a Parlamentului a fost prezent Anatolie Lebedko, reprezentantul Svetlanei Țihanovskaia pentru colaborare interparlamentară.

ALEXANDR NESTEROVSCHI, deputat BCS: De câteva, luni, nu observați poporul moldovenesc care protestează, iar weekend-ul trecut ați decis să dispersați cu bâte protestatarii pașnici. Cu toate acestea, vă preocupă opoziția din alte țări, opoziție care nici măcar nu se află în Belarus.

VASILE BOLEA, deputat BCS: Dar ce vom face noi în raport cu relațiile bilaterale cu autoritățile oficiale din statul Belarus?

DOINA GHERMAN, deputată PAS: Scopul acestui grup parlamentar este [să venim] în susținerea valorilor democratice și veritabile a statului de drept și a protejării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Pentru mai multe detalii VEZI VIDEO.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.