Integritatea candidaților la funcția de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii și Consiliului Superior al Procurorilor va fi evaluată de către o comisie specializată. Un proiect de lege în acest sens, care în justiție mai e numit „Pre-vetting”, a fost adoptat de Parlament în lectură finală. 

Vlad Batrîncea, deputat, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor: Nu putem înțelege lipsa de reacție și de atitudine neclară față de recomandările Comisiei de la Veneția. În această situație, când dvs. insistați, în ciuda avizului Comisiei de la Veneția, în ciuda la ceea ce spun majoritatea experților, inclusiv și din țară, să promovați acest proiect în lectura a doua. Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor părăsește sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest.  

Olesea Stamate, deputată, Partidul Acțiune și Solidaritate: Împreună cu Ministerul Justiției am lucrat la modificarea acestui proiect de lege, astfel încât aceasta să corespundă întru totul recomandărilor Comisiei de la Veneția. Suntem ferm convinși că procesul de evaluare a candidaților la funcția de membri ai CSM și CSP se va desfășura cu brio și vom avea, către luna mai a acestui an, componența acestor consilii formată din oameni integri și profesioniști. 

Ce au mai decis aleșii poporului, vedeți #PeScurt în VIDEO.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.