Deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Ilan Șor, ar putea rămâne fără imunitate parlamentară. Asta, după ce Procurorul General interimar, Dumitru Robu, a expediat Parlamentului cereri în acest sens. Solicitările urmează să fie examinate de Legislativ. Cei doi deputați sunt cercetați penal pentru escrocherie și spălare de bani. 

Marina Tauber, deputată Partidul „ȘOR”: „Suntem foarte vocali și vorbim foarte și foarte mult despre criza în care voi ați adus țara noastră. Voi nu aveți altă soluție decât să ne închideți gura prin venirea domnului Procuror General interimar, Robu”.   

Totodată, aleșii poporului au votat astăzi, în prima lectură, modificarea articolului 70 din Constituția Republicii Moldova prin care se exclude imunitatea deputatului în cazul în care acesta este acuzat de corupere activă sau pasivă, trafic de influență, abuz de putere, îmbogățire ilicită sau spălare de bani. 

Olesea Stamate, deputată PAS: „Limitarea inviolabilității deputatului este necesară pentru fortificarea încrederii societății în reprezentanții poporului, în contextul în care nivelul corupției în țara noastră a atins cote greu de imaginat”.  

Ce au mai decis deputații, vedeți #PeScurt în VIDEO.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.