Parlamentul a votat instituirea stării de urgență în Republica Moldova pentru o perioadă de două luni. Proiectul a fost votat de 52 de deputați ai Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și ai Platformei Pentru Moldova din care face parte și Partidul „Șor”. 

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: Luând în considerație dinamica negativă din ultimele două săptămâni, unde la data de 28 martie curent fiind înregistrate, per total, 226.521 cazuri COVID-19, dintre care cazuri active 19.926, aproape 20 de mii. Incidența, în ultimele 14 zile – 635 de cazuri la 100 de mii de persoane. Codul roșu se instituie la incidența 100 de cazuri la 100 de mii de persoane

Alexandru Jizdan, deputat PDM: De ce nu ați venit cu astfel de propuneri sau cu o astfel de abordare când am ajuns la cifra de 100 și am ajuns la 635. De ce decalajul ăsta a fost admis de către Guvern? Eu cred că deja cineva trebuie să răspundă în țara asta pentru gestionarea situației de criză. 

Mihail Popșoi, deputat PAS: Două săptămâni în urmă, liderul vostru, domnul Dodon, spune că nu sunt premise, că nu-i necesar și nu trebuie stare de urgență. Ce s-a schimbat în aceste două-trei săptămâni? Vă răspund: Au intervenit circumstanțele de dizolvare a Parlamentului.

Vladimir Odnostalco, deputat PSRM: Dacă colegii din dreapta vor alegeri anticipate, spuneți asta. Spuneți că noi vrem alegeri anticipate. Și vouă vă este indiferent de 47, 50, 52 de persoane pe zi care mor [de COVID-19].

Mai multe detalii urmăriți în video.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.