Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință extraordinară pentru a institui, din nou, Stare de Urgență în sectorul energetic pentru 60 de zile.  

Natalia Gavrilița, prim-ministră: Acum două zile, compania Gazprom a trimis o scrisoare oficială către Moldovagaz prin care a anunțat intenția de a sista livrările de gaze naturale către Republica Moldova, în cazul neachitării integrale a consumului curent până la 20 ianuarie.  

Deputații din opoziție au criticat propunerea Guvernului de a institui stare de urgență. 

Alla Darovannaia, deputată BCS: Specialiștii în drept trag alarma că instituirea stării de urgență atât de des reprezintă un precedent extrem de periculos. Înțelegem că acest mod de a guverna, prin situații de urgență sau stări de criză, este modelul dumneavoastră preferat de a acționa ori altfel nu puteți să conduceți această țară?

Marina Tauber, deputată, Partidul „ȘOR”: Fracțiunea Partidului „ȘOR” nu va vota acest proiect de hotărâre și vă îndemnăm, din numele populației, să părăsiți Guvernul Republicii Moldova. 

Iată cum explică deputatul PAS, Oazu Nantoi, schimbarea atitudinii Gazpromului: „15 noiembrie 2020 și 11 iulie 2021 când cetățenii Republicii Moldova, prin votul lor liber exprimat, au înlăturat de la guvernare „kuliokarii” care primeau bani inclusiv de la Gazprom”.    

VEZI ședința Parlamentului #PeScurt în VIDEO.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.