Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
deputati
fractiuni

Marina Morozova

star gold 0 din star 10

Ultima actualizare : 22/04/2024

Data nașterii: 16/06/1981
Partidul Acțiune și Solidaritate

Este licențiată în pedagogie și deține două diplome de master: în administrarea afacerilor și în științe politice. Și-a început activitatea în 2006 la Asociația Obștească Camera de Comerț Moldo-Belgiană în calitate de manager de proiecte. Ulterior, a activat ca marketing manager la FVI Traian Invest SRL. Între anii 2011 – 2015, a fost inspectoare superioară a Postului Vamal Aeroport al Biroului Vamal Chișinău. Iar din 2016 și până a accede în Parlament, a deținut funcția de manager general al companiei Blacksea-EMS SRL.

S-a alătura Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în anul 2016. La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 este aleasă deputată pe lista acestei formațiuni politice.

Rating

12345678910

Marina Morozova recenzie.

* Date extrase din declarațiile depuse la Autoritatea Națională de Integritate, care conțin informații despre averea familiei deputatului

Venit
  • 987 444 MDL
  • 10 464 RON
Imobile
  • Apartament (128 mp):
    1 615 960 MDL
  • Garaj (3397,8 mp), 2,32%:
    50 000 MDL
Mașini
  • Volkswagen Tiguan:
    350 000 MDL
  • Volvo XC90:
    560 000 MDL
Afaceri
  • Timardicom (100%):
    5 400 MDL
Conturi bancare
  • În anul 2023 Marina Morozova nu a avut venit în categorie această.
Obiecte de valoare
  • În anul 2023 Marina Morozova nu a avut venit în categorie această.
Datorii
  • Moldindconbank (2022-2027):
    285 000 MDL
Terenuri
  • În anul 2023 Marina Morozova nu a avut venit în categorie această.
Altele
  • În anul 2023 Marina Morozova nu a avut venit în categorie această.

De ce ați decis să fiți deputată?

Am decis să fac parte dintr-o echipă în care se face o altfel de politică, o politică corectă, cinstită și cu oameni care vor să vină cu soluții pentru cetățenii Republicii Moldova.


Ce vă propuneți să faceți pe durata mandatului? Menționați trei priorități.

Agenda mea parlamentară va aborda subiecte ce țin de Codul Muncii, unde relațiile de muncă sunt foarte importante atât pentru agenții economici, cât și pentru salariat. Pe agenda mea este egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, îngrijirea copiilor, cât și cadrul legislativ ce ține de aspectul economic. Acum lucrez la un proiect de lege ce ține de modificarea Codului Muncii. Totodată, împreună cu colegii lucrăm la un proiect de lege ce va permite servicii alternative de îngrijire a copiilor în Republica Moldova, cât și avem foarte mult de lucru pe aspectele de îngrijire a copiilor.


Ce ați face dacă ați afla că unul dintre colegii dumneavoastră a încălcat legea sau are probleme de integritate?

Cei care încalcă legea, trebuie să meargă, conform legii, la organele de investigații. Cred că asta este corect și este onest pentru toți. Colegul trebuie singur să se denunțe sau, împreună cu colegii, să se ia o decizie, dar legea este pentru toată lumea. 


Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă?

Primul loc de muncă a fost într-un proiect de investiții în care am acumulat o experiență foarte bună. Funcția mea a fost de manager de proiect și de a ajuta investitorii să găsească oportunități pentru business în Moldova.


Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică?

Aderarea la Uniunea Europeană va impulsiona economia noastră și va crea condiții prielnice, atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cetățenii noștri, să avem unde să creăm locuri de muncă, să ținem oamenii noștri, aici, acasă. 


Menționați trei titluri de cărți pe care le-ați recomanda?

Una dintre cărți este „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii” și totodată „21 de lecții pentru secolul XXI” [de Yuval Noah Harari]. O altă carte pe care recent am citit-o este „Acolo unde femeile sunt regi” [de Christie Watson], pe care o recomand.


Sunteți membră de partid, pentru că nu ați indicat acest lucru în declarația de avere, depusă la validarea mandatului?

Da, eu sunt membră a partidului PAS. A fost o scăpare și cred că în viitor o să corectăm.