Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
deputati
fractiuni

Victoria Cazacu

star gold 0 din star 10

Ultima actualizare : 16/04/2024

Data nașterii: 02/08/1963
Deputat neafiliat

A lucrat timp de mai mulți ani în sistemul educațional, mai întâi ca profesoară de istorie și directoare adjunctă pe educație în instituții de învățământ din Ocnița. În 2003 devine șefa Centrului Metodic din cadrul Direcției Învățământ Tineret și Sport din Ocnița, funcție pe care o deține până în 2010, când este numită șefa Direcției Generale Raionale Învățământ Tineret și Sport. Iar, în perioada 2014-2019, a ocupat poziția de șefă a Serviciului de asistență psihopedagogică.

Totodată, din august 2020 devine președintă interimară a Organizației teritoriale a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Ocnița, iar la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 se numără printre candidați formațiunii pentru funcția de deputat. Rezultatele scrutinului îi asigură, astfel, un loc în Legislativ de la Chișinău.

Rating

12345678910

Iulian
platform_info

2 ani acum

Victoria Cazacu recenzie.

* Date extrase din declarațiile depuse la Autoritatea Națională de Integritate, care conțin informații despre averea familiei deputatului

Venit
  • 569 292 MDL
Imobile
  • Casă (233,8 mp):
    184 358 MDL
Mașini
  • Honda Civic:
    20 000 MDL
Afaceri
  • În anul 2023 Victoria Cazacu nu a avut venit în categorie această.
Conturi bancare
  • În anul 2023 Victoria Cazacu nu a avut venit în categorie această.
Obiecte de valoare
  • În anul 2023 Victoria Cazacu nu a avut venit în categorie această.
Datorii
  • În anul 2023 Victoria Cazacu nu a avut venit în categorie această.
Terenuri
  • 1 teren intravilan (0,28910 ha):
    3 000 MDL
  • 3 terenuri agricole (1,45 ha):
    14 600 MDL
  • Alte categorii de terenuri (0,076 ha):
    7 700 MDL
Altele
  • În anul 2023 Victoria Cazacu nu a avut venit în categorie această.

De ce ați decis să deveniți deputată?

În politică m-am implicat recent și scopul principal este de a promova, de a aduce în Moldova dreptatea, legea să stea în capul mesei și toți să fie egali în fața legii. Acesta e un scop care sper eu fiecare și-l dorește și mi-l doresc și eu mai mult pentru copii și nepoți. Sper să fie realizat anume acest scop. Sincer să vă zic, nu m-am gândit să devin deputat. Așa a fost să fie. Mă simt foarte onorată de această funcție.


Ce vă propuneți să faceți pe perioada mandatului? Menționați trei priorități.

Eu vin din mediul educației și o prioritate ar fi să facem reforme în învățământ, în primul rând, ca învățământul să fie atractiv pentru elevi, să fie de calitate și să le creăm condiții bune pentru cadrele didactice ca să fie motivați să vină în școală pentru educația tinerei generații. Știți că, la moment, avem o problemă că mulți tineri nu vor să-și continue mai departe activitatea în școli, mai ales, în cele rurale. Sper eu că vom contribui, pe parcursu următorilor ani, să avem condiții ca tineretul va fi motivat cu adevărat să revină la baștină să lucreze.


Ce ați face dacă ați afla că unul dintre colegii dumneavoastră a încălcat legea sau are probleme de integritate?

Ce aș face? Desigur că nu aș fi de acord și nu aș promova, fiindcă nu asta este scopul nostru. Scopul PAS este de a promova anume integritatea, verticalitatea, onestitatea, sinceritatea și scopul principal a fost, în primul rând, lupta cu corupția și ne dorim foarte mult să reușim aceste obiective să le realizăm în practică.


Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă?

În școală. În calitate de profesor de istorie și științe sociale, mai apoi, educație civică.


Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică?

Desigur că Uniunea Europeană. Doresc foarte mult ca să am ocazia să ajung acea perioadă în viață, când și Republica Moldova va fi parte a Uniunii Europeane.


Menționați trei titluri de cărți pe care le-ați recomanda?

Eu vreau să vă zic că sunt mai multe cărți, dar m-aș referi la o carte care este acum, aș zice eu, foarte binevenită în contextul adoptării Convenției de la Istanbul, cu referire la prevenirea violenței în familie și apărarea femeii. Este o carte a doamnei Souad care se numește „Arsă de vie”. Iată, anume aici avem ocazia de a vedea acea violență și de a ne convinge, încă o dată în plus, că Convenția respectivă a fost foarte necesară.


În declarația de avere ați indicat două terenuri agricole, unde ați menționat că titularul bunului este Agro-Matei SRL. Cum explicați?

Acestea sunt niște terenuri moștenite de pe linia soțului și au fost date în arendă ca să fie prelucrate. Nu-s mari. Teritoriul de la părinți care a rămas, pământul de la părinți. Această companie ia în arendă pentru prelucrare.