Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
deputati
fractiuni

Viorel Barda

star gold 0 din star 10

Ultima actualizare : 04/04/2024

Data nașterii: 16/12/1981
Partidul Acțiune și Solidaritate

Este absolvent al Academiei Ștefan cel Mare a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Imediat după finalizarea studiilor, în 2004, a lucrat inspector superior în cadrul secției resurse umane a MAI. În perioada 2008-2018 se dedica afacerilor, fiind director general al societății comerciale Cetatea Pietrarilor SRL. 

În 2019 revine în sectorul public, în calitate de șef al Direcției Generale pentru Administrarea Clădirilor Guvernului Republicii Moldova. La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie candidează pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru fotoliu de deputat pe poziția a 64-a. Ajunge în Parlament mai târziu, pe lista supleanților PAS.

Rating

12345678910

LB BL
platform_info

2 ani acum

Viorel Barda recenzie.

* Date extrase din declarațiile depuse la Autoritatea Națională de Integritate, care conțin informații despre averea familiei deputatului

Venit
  • 673 048 MDL
  • 5 000 EUR
Imobile
  • Casă (153,4 mp):
    2 900 000 MDL
  • Apartament (34 mp):
    6 000 EUR
Mașini
  • Renault:
    304 000 MDL
Afaceri
  • În anul 2023 Viorel Barda nu a avut venit în categorie această.
Conturi bancare
  • 2 conturi:
    6 550 EUR
Obiecte de valoare
  • În anul 2023 Viorel Barda nu a avut venit în categorie această.
Datorii
  • În anul 2023 Viorel Barda nu a avut venit în categorie această.
Terenuri
  • 2 terenuri (0,12 ha):
    963 575 MDL
Altele
  • În anul 2023 Viorel Barda nu a avut venit în categorie această.

De ce ați decis să deveniți deputat?

Este o întrebare foarte bună. Pentru că îmi pasă, în primul rând. Asta și m-a determinat, pentru că îmi pasă, vreau să mă implic, vreau să contribui la dezvoltarea și la prosperitatea Republicii Moldova.


Ce vă propuneți să faceți pe durata mandatului? Menționați trei priorități.

În primul rând, dezvoltarea, dezvoltarea Republicii Moldova și să creștem Republica Moldova ca să devină un membru puternic în comunitatea internațională, cât la nivel de exporturi de produse, atât și la calitatea acestor produse. Asta e una la mână. Doi la mână, să devenim un stat democratic cu posibilitatea de alegeri curate și sincere. Asta este a doua prioritate. Și a treia prioritate, nu știu, ca și ceilalți colegi, implicarea în toate activitățile, să fim cât mai activi în toate domeniile și implicarea cetățenilor, evident.


Ce ați face dacă ați afla că unul dintre colegii dumneavoastră a încălcat legea sau are probleme de integritate?

În primul rând, m-aș supăra pe el, probabil, dar evident aș acționa și eu în baza legislației, în limitele legislației care îmi permit să acționez. Cred că indiferent cine ar fi, trebuie să respecte legea. În primul rând, toate problemele care sunt, ele se discută, se discută în comunitatea, în societatea care este, se discută în colectivul care este și, ulterior, evident că, în cazul în care este o încălcare, se acționează și se decide cine o face și care acțiuni sunt, evident.


Care a fost primul dumneavoastră loc de muncă?

Oof. Primul loc de muncă a fost la Academia „Ștefan cel Mare”, Academia de poliție care, cu siguranță, cumva m-a format și ca caracter și ca viziune pe viață. Am activat în cadrul serviciului de resurse umane, în cadrul Academiei de poliție „Ștefan cel Mare”.


Uniunea Europeană sau Uniunea Euroasiatică?

Uniunea Europeană, cu siguranță. Calitate, democrație și viziuni pe viitor, de viitor.


Menționați trei titluri de cărți pe care le-ați recomanda?

Constituția Republicii Moldova, istoria și poate nu carte, dar mai mult un poet… Vieru.


Ați luat un împrumut de aproximativ 9.000 USD de la o companie de microfinanțare. Ce părere aveți despre activitatea acestor companii?

Tocmai recent împreună cu colegii cumva am lucrat la un proiect de lege în ceea ce ține, și inițiativa a fost din partea Președinției, ceea ce ține de intervenția în sezonul rece ca să nu permită la aceste companii de microfinanțare să facă un abuz sau exces de putere, de a evacua persoanele din locuințele lor și a le ridica bunurile. Probabil, uneori, aceste companii exagerează un pic, dar, mă rog, este o modalitate și un suport pentru cetățenii care, mă rog, sursele sunt care sunt. La moment, uneori e necesar să apelăm și la ele.