loader image

Termeni și condiții

Pentru ce avem nevoie de datele personale ale utilizatorilor?

Tratăm cu maximă responsabilitate datele personale ale utilizatorilor noștri. De aceea, pe lângă Termeni și Condiții, citește și Politica de Confidențialitate cu detalii despre datele cu caracter personal pe care le colectăm atunci când interacționezi cu pagina noastră și ce facem cu ele. Acest document nu se referă, însă, la datele personale colectate și prelucrate în scop jurnalistic.

1. Despre noi

Toate datele personale sunt prelucrate de către Asociația Obștească Proiectul Media Cu Sens (în continuare CU SENS, deținătorul domeniului www.cusens.md), cu sediul fizic la Casa Presei, str. Pușkin, 22, biroul 536, cod poștal MD-2012, Chișinău, e-mail: echipa@cusens.md. CU SENS este operator de date cu caracter personal, în proces de înregistrare la Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

2. Scopul colectării datelor cu caracter personal

Scopul principal al colectării este informarea vizitatorilor site-ului despre activitatea CU SENS și interacțiunea cu utilizatorii care doresc să se aboneze sau sunt abonați prin newsletter.

Temeiurile legale ale prelucrării corespund prevederilor Legii nr.133 din 8 iulie 2011 privind protecția datelor cu caracter personal și a Cerințelor față de asigurarea securității datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora în cadrul sistemelor informaționale de date cu caracter personal, aprobate prin Hotărîrea Guvernului nr.1123 din 14 decembrie 2010, precum și întru respectarea prevederilor art. 91 – 94 ale Codului muncii al Republicii Moldova.

3. Ce date personale colectăm și cine are acces la ele

CU SENS colectează date personale în mod direct pe site-ul cusens.md doar dacă decizi să te abonezi la newsletter-ul CU SENS (trimis prin platforma Mailchimp) sau să ne contactezi în mod direct prin adresele de e-mail la care ne poți contacta și sunt menționate pe site.

Mailchimp identifică momentul în care deschizi newsletter-ul din poșta ta electronică sau dai click pe anumite linkuri. CU SENS folosește aceste date pentru crearea de rapoarte cu privire la cât de citit este un anumit newsletter și cine l-a citit. Utilizatorii pot vedea adițional Politica de confidențialitate a Mailchimp.

Partea de plată și administrare a datelor tale bancare se va face prin serviciul oferit de SteadyQ și PayPal companii de colectare de fonduri și care prelucrează datele utilizatorului în acest scop. Mai multe detalii le puteți găsi pe site-urile lor.

 CU SENS nu are acces la datele bancare sau financiare, trimise către SteadyQ sau PayPal, cu excepția celor mai sus amintite. Păstrăm aceste date atât timp cât utilizatorul are statut de membru activ.

CU SENS colectează puține date personale direct de pe site-ul cusens.md. Printre aceste date sunt: adresa IP, ora vizitei sau paginile vizitate. CU SENS folosește serviciul de statistică și analiză oferit de Google – Google Analytics. Aceste date sunt folosite doar pentru îmbunătățirea conținutului site-ului, dar și pentru asigurarea securității site-ului.

CU SENS nu utilizează în nicio circumstanță datele de trafic pentru identificarea persoanelor din spatele unor adrese IP. 

4. Drepturile tale

Conform GDPR, utilizatorul beneficiază de dreptul de acces la date, la rectificarea datelor, la ștergerea acestora sau la restricționarea prelucrării, ca și de dreptul de a fi contra prelucrării sau portării datelor.

Pentru datele colectate prin consimțământ, utilizatorul are dreptul de a retrage consimțământul în orice moment.

Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul poate să se dezaboneze de la newsletter-ul CU SENS, prin accesarea compartimentului specializat din mesajul newsletter-ului sau prin transmiterea unei cereri în formă liberă, prin e-mail, la adresa echipa@cusens.md.

5. Cine are acces la informațiile utilizatorului

Atunci când datele personale ale utilizatorului sunt prelucrate, CU SENS ar putea avea acces la datele colectate de alte organizații. Printre acestea sunt: găzduirea site (servere externe de stocare date), managementul newsletterului (Mailchimp) sau analiză a traficului (Google Analytics). Aceste organizații au acces doar la datele personale strict necesare furnizării serviciului și nu pot folosi datele personale în scopuri proprii.

Partea de plată și administrare a contului de membru se va face prin serviciul oferit de SteadyQ și PayPal, care sunt cei care prelucrează datele utilizatorului în acest scop.

5. Notificarea și informarea cu privire la servicii

Prin intermediul SteadyQ noii membri sunt notificați printr-un email la adresa personală cu privire la contul creat și plata efectuată. În acest e-mail, membrii primesc informații generale.