Un tur al Reședinței Prezidențiale de la Condrița a fost organizat azi pentru presă. Jurnaliștii au putut filma vila principală și celelalte imobile, beciul și lacul din preajmă, etc. 

Andrei Spînu, Secretarul General al Administrației Prezidențiale, a declarat că anul trecut pentru întreținerea reședinței de la Condrița au fost cheltuite din bugetul de stat 2,4 milioane de lei. Mai mult decât atât, o parte dintre cheltuieli au fost ineficiente. „De exemplu, pentru internet și TV s-au achitat 75 de mii de lei, vorbim de anul trecut. Sau pentru deservirea havuzului s-a cheltuit 50 de mii de lei”, susține Spînu. 

Dacă în iulie anul trecut, atunci când jurnaliștii au făcut filmări la invitația fostului președinte Igor Dodon, beciul Reședinței Prezidențiale era plin, acum l-am găsit aproape gol. De asemenea, o parte dintre păsări și animale au fost luate. 

Întrebat de reporterul CU SENS dacă se va constată că anumite bunuri lipsesc, ce vor întreprinde, Andrei Spînu a răspuns: „Cu siguranță vom sesiza organele și vom face tot posibilul ca aceste bunuri să fie întoarse în proprietatea statului”

Totodată, Spînu a menționat că președinta Maia Sandu nu locuiește în această vilă, iar Administrația Prezidențială urmează să ia o decizie în ce scopuri va fi utilizat complexul dat. 

Menționăm că, după ce a fost aleasă în funcția de șef de stat, Maia Sandu a declarat, în repetate rânduri, că nu are de gând să locuiască în vila prezidențială. Sandu a promis că reședința va fi folosită în alt scop, unul care să fie în beneficiul cetățenilor.

La scurt timp după declarațiile Maiei Sandu, mai exact în data de 1 decembrie 2020, în spațiul online a apărut o petiție prin care se solicita ca Reședința Prezidențială de la Condrița să fie transformată într-un centru de plasament pentru femeile care sunt victime ale violenței și hărțuirii domestice. Petiția online a fost semnată de 732 de persoane și a fost expediată în adresa Președinției acum două zile, chiar în ziua de 8 martie. 

Reședința este, de fapt, un complex format din șapte construcții, cea mai mare fiind de 638 de metri pătrați. Se află la o distanță de circa 30 kilometri de Chișinău și se întinde pe o suprafață de peste 500 de hectare, inclusiv pădure și un lac artificial.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.