Astăzi la ora 15.30, Curtea Constituțională a pronunțat  decizia cu privire la constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului. Înalta Curte a fost sesizată de președinta Maia Sandu, după eșuarea celor două tentative de învestire a Guvernului într-un termen de trei luni.

Zeci de persoane s-au adunat în fața Curții în așteptarea verdictului. Oamenii spun că vor alegeri anticipate și schimbarea clasei politice din Legislativ.

Manifestația nu a fost lipsită, însă, și de altercații. După pronunțarea deciziei Înaltei Curți, în timp ce se îndreptau spre Președinție pentru a o felicita pe Maia Sandu, un grup de protestatari au fost atacați de Mihail Amemberg, care i-a stropit cu gaze lacrimogene. Protestatarii spun că acesta este din regiunea transnistreană și e un provocator. Pe 1 noiembrie, când a avut loc primul tur de scrutinul prezidențial, același Amemberg a stropit protestatarii de la Varnița. Și atunci bărbatul a folosit spray lacrimogen.

A fost apelat Serviciul de urgență 112. În scurt timp la fața locului a venit o ambulanță care a acordat ajutor medical. Au intervenit și oamenii legii, care spun că l-au reținut pe atacator.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.