Blocul electoral „Renato Usatîi” s-a lansat ieri, 3 iunie, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. Blocul este format, în mare parte, din membrii Partidului Nostru, dar și patru reprezentanți ai Partidului Patria și 11 neafiliați.

Evenimentul a avut loc în incinta Palatului Republicii și a durat mai mult de două ore, ceea ce contravine hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 3 iunie.

Primul pe lista candidaților care își doresc un fotoliu în noul Legislativ este Renato Usatîi – liderul Partidului Nostru și primarul mun. Bălți. Potrivit declarației sale de avere depuse la Comisia Electorală Centrală, cei mai mulți bani câștigați în ultimii doi ani nu au fost din venituri salariale, dar din donații (aproape șase milioane de lei) și vânzarea unor mașini și proprietăți în Federația Rusă (45,6 milioane de ruble). Acesta deține în proprietate sau cu drept de folosință mai multe mașini de lux, ultimul bolid din dotare fiind un BMW care ar valora 235 mii de euro. 

Usatîi mai deține în proprietate 6 case, un apartament, un garaj și 7 alte imobile cu o valoare totală de peste 3,7 milioane de lei și 32 de milioane de ruble. Are și 18 terenuri cu o valoare totală de peste 54 de milioane de ruble și circa 3.797 de lei moldovenești.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.