Partidul Acasă Construim Europa (PACE) s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Este a doua formațiune care intră oficial în cursa pentru fotoliile din Legislativul de la Chișinău.

Formațiunea politică a fost înregistrată în august 2020, la inițiativa lui Gheorghe Cavcaliuc, fost șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP) în perioada #StatuluiCapturat. Atunci IGP a instrumentat mai multe dosare penale, în cadrul cărora au fost interceptați și filați politicieni, reprezentanți ai societății civile și jurnaliști. 

Deși este președintele partidului, Gheorghe Cavcaliuc se regăsește pe poziția a cincea în lista candidaților PACE, dar și în vizorul procurorilor, care au repornit în februarie 2021 două dosare penale pentru „depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Mai exact, în 2015 pe când deținea interimatul IGP, Gheorghe Cavcaliuc, ar fi aplicat ilegal stimulări, sancțiuni disciplinare, avansări, transferuri, concedieri sau a acordat grade speciale și concedii, prejudiciind statul în proporții deosebit de mari. Detalii, AICI.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.