Partidul Legii și Dreptății (PLD) s-a lansat în cursa pentru fotoliul de deputat din 11 iulie. Cap de listă este Mariana Durleșteanu – fost ministru al Finanțelor în Guvernul Greceanîi și ambasadorul Republicii Moldova în UK. Durleșteanu a fost propusă în februarie de majoritatea parlamentară PSRM-Șor la funcția de prim-ministru. Candidatura acesteia nu a ajuns, însă, să fie examinată de președinta Maia Sandu, deoarece Durleșteanu s-a retras.

În prezent, Mariana Durleșteanu este consilier financiar la KazMunayGaz International, unde ridică un salariu de circa 35 mii de euro lunar. Compania este unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața petrolieră din regiune. Deține cea mai mare rafinărie din România și este cunoscută publicului larg cu brandul Rompetrol. 

Pe poziția a doua în lista candidaților PLD este generalul Nicolae Alexei, cu un trecut controversat. A fost deputat și director al Departamentului de Combatere a Crimei Organizate și Corupției între anii 1997-2001. A fost condamnat în 2004 pentru abuz de putere și, ulterior, grațiat.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.