Dezbaterile publice din jurul Acordului de împrumut cu Federația Rusă, dar, mai ales, deciziile Curții Constituționale, l-au împins pe președintele Igor Dodon să adopte un discurs acid. Motivul: Curtea Constituțională a suspendat pe 23 aprilie, Acordul de împrumut cu Federația Rusă, chiar în ziua când a fost ratificat de Parlament. 

A doua zi, președintele a ieșit cu declarații publice și a încercat să intimideze judecătorii Curții Constituționale, proiectând un viitor sumbru, bazat pe presupuneri care s-au dovedit, ulterior, a fi false. Totuși, Curtea a decis, pe 7 mai: Acordul este neconstituțional. Iar Dodon și-a schimbat brusc tonul și aciditatea discursului.

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.  

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.