La ora 21:00 au fost închise secțiile de vot din întreaga țară. Vă transmitem de la sediul Comisiei Electorale Centrale primele rezultate preliminare ale alegerilor prezidențiale. Pe cine vor moldovenii în fruntea statului: un președinte care se uită spre Est sau unul care e mai degrabă pro-Vest sau un președinte unionist? 

În cursa pentru funcția de președinte s-au înscris opt candidați: 

– Renato Usatîi, candidatul Partidului Nostru;

– Andrei Năstase, candidatul Platformei DA;

– Tudor Deliu, candidatul PLDM;

– Igor Dodon, candidat independent;

– Vioteta Ivanov, candidata Partidului Șor;

– Maia Sandu, candidata PAS;

– Octavian Țîcu, candidatul Partidul Unității Naționale; 

– Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului UNIREA. 

La alegeri de astăzi au participat aproape 1 milion 400 de mii de alegători. Cea mai înaltă prezență s-a înregistrat în raionul Ocnița. La secțiile de votare deschise pentru cetățenii cu drept de vot din stânga Nistrului, s-au prezentat 14 709 de alegători. La secțiile de votare deschise peste hotare s-au prezentat la urne 149.840 de alegători. Ce mai activă participare s-a înregistrat în Italia. 

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, pentru alegerile Președintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2.143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare sunt pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni. Cele mai multe secții de votare vor fi deschise în circumscripția electorală Chișinău nr.1, care cuprinde sectoarele și suburbiile capitalei, mai exact 305 secții de votare.

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.