Zeci de persoane, inclusiv reprezentanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au adunat astăzi în fața Curții Constituționale pentru „a apăra Constituția și ordinea constituțională”. Asta după ce vinerea trecută, 53 de deputați ai Partidului Socialiștilor și ai Platformei Parlamentare „Pentru Moldova”, din care face parte și Partidul „Șor” au anulat Hotărârea prin care Domnica Manole a fost numită judecător la Înalta Curte.

Mai mult, aceeași deputați au numit un nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba de fostul procuror Boris Lupașcu. Tot vineri Curtea Constituțională a SUSPENDAT deciziile Parlamentului privind anularea numirii judecătoarea Domnica Manole și numirea judecătorului Boris Lupașcu.  

Igor GROSU, deputat și președinte PAS: „Săptămâna aceasta trebuie să ne asigurăm că acești bandiți, care vineri au orchestrat și au încercat un atac asupra Constituției, asupra Curții Constituționale, nu vor încerca să facă acest lucru azi, mâine, poimâine”.

Miercuri, 28 aprilie, magistrații Înaltei Curți urmează să se întâlnească în ședință și să stabilească dacă este sau nu constituțională Hotărârea Guvernului și a Parlamentului cu privire la declararea stării de urgenţă. Dacă starea de urgență va fi anulata, președinta Maia Sandu va putea emite decretul de dizolvare a Parlamentului și va declara data alegerilor anticipate.  

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.