În ședința de ieri a Legislativului deputații au votat derogări de la legea achizițiilor publice pentru procurarea vaccinurilor anti-Covid-19. Astfel, în cazuri de urgență extremă, contractele privind procurarea vaccinului pot fi oficiate fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Totodată, au fost reduse termenele de depunere a ofertelor și contestațiilor în cadrul unei licitații.  

Alexandru Slusari, deputat DA: „Acest proiect nu se face special pentru a se procura anume Sputnik V, imediat și repede?” 

Tot în ședința de ieri, 57 de deputați au votat o declarație privind acțiunile politicienilor în fața crizei umanitare. 

Andrian Candu, deputat PRO Moldova: Constatând necesitatea unui consens național pe durata crizei pandemice, declarăm armistițiu tuturor disputelor politice și ne angajăm să îndreptăm toate eforturile și capacitățile noastre pentru diminuarea efectelor catastrofale ale pandemiei, prin asigurarea unei guvernări responsabile a țării”

Oazu Nantoi, deputat PAS: “Eu sper foarte mult că Coronavirusul din Republica Moldova se va speria de acest proiect de declarație și situația se va îmbunătăți”

Un alt subiect de pe ordinea de zi a fost acordarea votului de neîncredere conducerii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, în legătură cu ultimele scumpiri de pe piața carburanților. 

Veaceslav Untilă, director general ANRE: „Am făcut eforturi suficiente pentru a controla piața produselor petroliere. Dați-ne pârghii și noi o să influențăm prețurile”.  

Mai multe detalii urmăriți în video. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.