Dorin Chirtoacă este candidatul Blocului Electoral UNIREA pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Acesta și-a anunțat lansarea oficială în cursa electorală în fața Parlamentului, ascultat, în mare parte, doar de jurnaliști. Evenimentul principal de lansare, alături de susținători, a avut loc în satul Cotul Morii, lângă sârma ghimpată, instalată la hotar cu România pe vremea sovietică. 

Chirtoacă a deținut funcția de primar al municipiului Chișinău în perioada 2007 – 2017, trei mandate consecutiv. Ultimul mandat nu l-a dus până la bun sfârșit, fiind suspendat din funcție în urma scandalului din jurul „Dosarului parcărilor cu plată”. Mai mult, atunci Chirtoacă s-a ales, el însuși, cu dosar, fiind arestat și bănuit de trafic de influență.  

În 1 decembrie 2018 a fost ales în funcția de președinte al Partidului Liberal, funcție deținută anterior de unchiul său, Mihai Ghimpu. 

Candidatul la prezidențiale a avut în ultimii doi ani un venit de circa 450 de mii de lei din salariul de primar și cel de consilier politic și președinte al PL. Acesta deține în proprietate un apartament cu o valoare de 500 de mii de lei și a șasea parte dintr-o casă de locuit, un teren, trei garaje și alte două bunuri imobile. 

Totodată, Chirtoacă mai are în proprietate și două mașini – un Opel din 1993 și un BMW din 1997. Fostul primar al Chișinăului are și câteva economii și un depozit bancar în sumă totală de 307 mii de lei.

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.