Deputatul Octavian Țîcu este candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) la funcția de președinte. Țicu este din decembrie 2019 și președintele PUN. Evenimentul de lansare în campania electorală l-a făcut în Ungheni, raionul lui de baștină. 

Țîcu este fost sportiv de performanță. A fost primul boxer moldovean care s-a calificat la Jocurile Olimpice în 1996. Apoi și-a continuat cariera ca lector universitar și șef de catedră, predând istoria. A ținut cursuri în universități din șapte țări și este autorul a zece cărți despre sisteme politice, actul de guvernare, mecanisme de dezvoltare a umanității. 

Candidatul a fost ministru al Tineretului și Sportului în 2013 la propunerea Partidului Liberal. Apoi a făcut parte din echipa lui Iurie Leancă și PPEM. După care, în februarie 2019, ajunge deputat în Parlament pe listele blocului ACUM. Iar peste jumătate de an de activitate în Legislativ, se declară deputat neafiliat. 

Octavian Țîcu a avut în ultimii doi ani venituri de aproape 1 milion de lei din salariul de parlamentar și cel de la Institutul de Istorie, dar și din onorariile obținute de la mai multe edituri și companii. Candidatul PUN locuiește într-un apartament de circa 130 de metri pătrați, care costă aproximativ 740 mii de lei, și conduce o mașină Ford Focus din 2017, cu o valoare de circa 215 mii de lei. Totodată, Țîcu mai declară economii de aproape 6 mii de lei și 9700 de euro în mai multe conturi bancare. 

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.