Igor Dodon candidează la funcția de președinte pentru a obține un nou mandat. Acum, ca și în 2016, contracandidata este Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate. Dar îți mai amintești cum a început cariera lui politică și care au fost evenimentele cheie care i-au marcat parcursul? 

Vezi în acest video, cei 14 ani politici ai lui Igor Dodon. De la funcția de ministrul al Economiei în două Guverne comuniste, la cea de lider al Partidului Socialiștilor și deputat în Parlament. În 2016 este ales președinte al Republicii Moldova.

Dodon ar avea și probleme de integritate. În 2016, în plină campanie electorală pentru fotoliul de președinte, sponsori ai PSRM au primit sume rotunde de la o firmă offshore din Bahamas. Iar în primăvara lui 2020, apar imagini video în care Plahotniuc îi întinde lui Dodon o sacoșă în care ar fi bani.  

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.