La secția de votare din capitala Spaniei, Madrid, s-au creat cozi de câteva sute de metri. Cozi sunt și la secția de votare din Stuttgart, un oraș din Sud-Vestul Germaniei. Oamenii încearcă să păstreze distanța socială.

Sursa: Tatiana Bucatca

Dusy Mar locuiește în Ecuador, un stat din America de Sud. Cea mai aproapiată secție de votare se află în Orlando, statul Florida, SUA. Până acolo sunt șase ore de zbor cu avionul.

Sursa: Dusy Mar

O dimineață cu soare la Bruxelles, Belgia. Autoritățile au improvizat culoare pentru a evita îmbulzarea și a asigura buna desfășurare a dreptului la vot a cetățenilor moldoveni.

Sursa: Nicoleta Dicusar

Nata Scobioală ne arată atmosfera din preajma secției de votare din orașul italian, Florența.

Sursa: Nata Scobioală 

Cu răbdare stau la coadă și moldovenii la secția de votare din orașul Birmingham, Marea Britanie. Unii au venit aici și de la 200 km depărtare, inclusiv din Londra, pentru a evita cozile lungi de la secțiile din capitala britanică. Chiar și așa, îi așteaptă mai multe ore de așteptare.

Sursa: Vlad Plamadeala

Doina Pinzari relatează de la secția de votare din Bruxelles, Belgia. Aici, ca și în cazul altor secții de peste hotare, părinții cu copii au prioritate.

Sursa: Doina Pinzari 

La secția de votare din orașul britanic, Northampton, până la ora 11:00 au votat în jur de 1760 de persoane. Pe oră se înregistrează în jur de 400 de voturi.

Sursa: Serghei Ciliuta

Patricia Podoleanu relatează de la secția de votare din orașul Stuttgart, Germania.

Sursa: Patricia Podoleanu 

Încă de la primele minute de la deschiderea secției de votare din Milano, Italia s-au format cozi.

Sursa: Iurie Lozinschi 

Nici ploaia, nici vântul nu-i sperie pe moldovenii care au venit să voteze, în număr mult mai mare față de primul turul , în orașul Haga, Țările de Jos. Mariana Madana ne povestește că a parcurs 250 de km din orașul german Dusseldorf până la Haga ca să-și exercite dreptul la vot.

Sursa: Mariana Madana

Moldovenii, veniți la secția de votare din Beckton, Londra, la ora 15:00 erau deja informați că, din cele 5.000 de buletine de vot disponibile, au mai rămas doar 1.500. Oamenii sunt îndemnați să meargă și la alte secții de votare.

Sursa: Natalia Sava

Vezi mai jos mesajul emoționant al Elenei Raileanu. Ea a votat la Boston, SUA, unde secția de votare a fost amenajată într-un restaurant cu numele: Moldova. 

Sursa: Elena Raileanu

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.