Decese din cauza COVID-19 raportate confuz de Ministerul Sănătății. Mai grav, în statisticile din 2021 au fost incluse cazuri din 2020, fără a fi specificat clar acest lucru.

CU SENS a #Verificat declarațiile ministrei Sănătății și comunicatele de presă publicate pe site-ul ministerului în perioada octombrie – noiembrie 2021 și am explicat cu ajutorul experților cum trebuie să comunice o instituție publică pentru a nu lăsa loc de interpretări și confuzii. 

Ala Nemerenco, ministra Sănătății: „Da, este adevărat. Sunt acumulate undeva în jur de 200 de cazuri care nu au fost raportate. Calific ca un fapt împlinit acuma și nu vreau să aduc anumite comentarii sau să fac niște concluzii vizavi de ce s-a întâmplat”.  

Anastasia Nani, directoare adjunctă, Centrul pentru Jurnalism Independent: „Cum ar trebui să comunice o instituție publică? Ar trebui să comunice la timp, exact, fără confuzii, să fie foarte clare oferite toate datele, astfel încât jurnaliștii să poată prelucra aceste informații în timp util și să poată informa cetățenii. Vom evita, astfel, panica din societate, dar și confuzia generală”.

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.