Punem punct în cazul telefoanelor achiziționate de Președinție anul trecut. Deși Maia Sandu a declarat că ex-președintele Igor Dodon și-a cumpărat din contul Președinției cel mai scump iPhone, documentele obținute de echipa CU SENS arată altceva. 

Președinția a cumpărat nu unul, dar două telefoane de ultimă generație:
– iPhone 11 Pro; 
– iPhone 11 Pro Max. 

Telefoanele au fost cumpărate în rate, în baza unui Acord adițional la Contractul de abonament, semnat cu Moldcell. Au costat, în total, 48.362 de lei – bani publici.

Telefoanele au fost în gestiunea fostului Secretar general al instituției prezidențiale, Nicolae Posturusu, și a adjunctei acestuia, Cristina Botnariuc. 

În prezent, telefoanele sunt la balanța Aparatului Președintelui și sunt folosite de Secția comunicare cu mass-media din cadrul Direcției comunicare și protocol, pentru gestionarea rețelelor sociale și editarea imaginilor foto.

Aneta Gonța, expert, Asociația Presei Independente: „Declarațiile politicienilor sunt foarte importante. Să fie responsabile, în primul rând, față de oamenii care i-au delegat acolo. În special acum, în situații de criză totală în societatea moldovenească, este extrem de important ca fiecare cuvânt să fie spus exact, corect și informat”.

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.