În ultimii doi ani, din bani publici, au fost iluminate peste două treimi din satele raionului Orhei. Partidul „ȘOR” și-a atribuit cu fiecare ocazie toate meritele.  

ANATOL ȚĂRANU, analist politic: Bugetul public aparține societății, per ansamblu, și nu este meritul unui partid că un anumit proiect economic este finanțat din bugetul public. O asemenea abordare nu este una corectă, dar, din păcate, ea pe larg este folosită de politic. 

Reprezentanții mai multor primării din raionul Orhei confirmă alocările bugetare. 

OLGA LEVIȚCHI, contabilă, Primăria Mălăiești, Orhei: Noi, practic, nu am lucrat niciodată cu finanțarea asta, așa, a partidului. Consiliul Raional Orhei ne-a alocat bani pentru iluminatul stradal. 

VICTORIA DRAGAN, contabilă, Primăria Morozeni, Orhei: Achiziția la iluminare stradală? A fost din bugetul primăriei și de către Consiliul Raional. 

NATALIA CODREAN, contabilă, Primăria Biești, Orhei: Prin decizia Consiliului de la Orhei, ni s-a acordat nouă bani. Pe urmă, noi am făcut toate lucrările și, prin devizul de cheltuieli, ni s-a transferat. Cum? Adică a venit finanțarea. 

Iată cum explică situația președintele Fracțiunii parlamentare „ȘOR”:

PETRU JARDAN, președintele Fracțiunii Parlamentare „ȘOR”: Oamenii au văzut ceea ce și-au dorit și au mulțumit pentru ceea ce au văzut, că cineva i-a auzit, cineva le-a fost alături. Mi se pare un lucru acceptabil.

Mai multe detalii vezi în VIDEO.

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.