Curtea a judecat astăzi două sesizări ale unor deputați prin care s-au contestat Hotărârea Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgenţă nr. 43 din 30 martie 2021 și Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgenţă nr. 49 din 31 martie 2021.

Hotărârea Curții Constituționale o puteți citi AICI.

În tot acest timp, zeci de persoane s-au adunat astăzi în fața Curții Constituționale, începând cu ora 13:00, unde au scandat: ANTICIPATE!

Domnica Manole, președinta Curții Constituționale, după pronunțarea deciziei: Așa cum ați observat, după pronunțarea Avizului din 15 aprilie 2021, prin care s-au constatat circumstanțele dizolvării Parlamentului, judecătorii Curții Constituționale și, în special, Președintele Curții au fost supuși unor atacuri ofensatoare.

Atacurile s-au intensificat în ultimele zile și pentru că Curtea Constituțională urma să se pronunțe astăzi, după cum a și făcut-o, asupra constituționalității instituirii stării de urgență.

Ați asistat cu toții la adoptarea și la încercarea de aplicare a hotărârilor de tristă faimă ale Parlamentului care vizau Curtea Constituțională și pe Președintele Curții.

În acest context, resping categoric orice afirmații vehiculate recent în presă și acuzații în adresa Curții Constituționale și a mea personală privind o pretinsă influențare de către corpul diplomatic și orice tentative care ar denigra și ar atenta la imaginea Curții.

Curtea Constituțională a fost și rămâne independentă. Vă asigur că toate soluțiile adoptate de judecătorii Curții își au fundamentul doar în Constituția țării”.

Mai multe detalii, în VIDEO.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.