Atunci când repară un drum sau cumpără mobilier pentru grădinițe, de exemplu, statul cheltuie din banii publici, de altfel, banii noștri, strânși cu multă grijă din taxe și impozite. Iar sumele nu sunt de neglijat. Doar în prima jumătate a anului 2020 s-au făcut achiziții de peste 3,5 miliarde de lei. 

DOC Cloud – https://bit.ly/3dqLPiF

Prin urmare, sunt mulți cei care vor să facă afaceri cu un client de milioane, cum este Statul – cel mai mare consumator de bunuri și servicii. De-aici până la tentații de factură penală e doar un pas. Cum ne dăm seama că suntem trași pe sfoară? Vă explicăm, împreună cu Vadim Țurcan, expert IDIS „Viitorul”, în subiectul video. 

Acest subiect este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea CU SENS și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.