Donatori de fațadă! Numele lor le-am găsit în rapoartele financiare depuse de candidații înscriși în cursa prezidențială din toamnă, la Comisia Electorală Centrală. Dacă unii știau că au făcut donații pentru favoritul lor la funcția de președinte, alții habar nu aveau că sunt sponsorii unor candidați electorali. Printre ei sunt și persoane care au virat în buzunarul electoral sume cu mai multe zerouri, deși au venituri modeste. 

Dacă Violeta Ivanov, candidata Partidului „Șor”, a mizat în mare parte pe donațiile șomerilor și pensionarilor, atunci candidatul independent Igor Dodon și Renato Usatîi, susținut de Partidul Nostru, au avut susținerea mai multor angajați la stat. Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, cea care a și câștigat cursa prezidențială, a primit cele mai multe donații de la moldovenii din diasporă. Restul candidaților s-au descurcat cu donații mult mai mici. 

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.