Sursa video: Iurie Lozinschi

Milano, ora 07:15. Încă din primele minute de la deschiderea secției de votare de la Consulatelor Republicii Moldova din Milano, oamenii stau la coadă pentru a vota.

Londra, ora 08:00. La secția de votare Royal Victoria Dock, Western Gateway, zeci de persoane stau la coadă pentru a-și exercita dreptul la vot.

Sursa: Ilescu Cristian

Unii cetățeni din diasporă parcurg sute de kilometri pentru a-și exercita dreptul la vot. Este și cazul Nicoletei și a prietenelor ei care au mers 200 de kilometri cu mașina de la Luxembourg la Bruxelles pentru a vota.

Sursa: Nicoleta Di 

Cozi de sute de metri și lângă secția de votare din orașul Stuttgart din Sud-Vestul Germaniei. Oamenii au luat cu ei umbrele pentru a se proteja de ploaie.

Sursa: Patricia Podoleanu

Ileana Crudu și-a pregătit de cu seară „kitul de votare”, format din: pașaport, pix, mănuși de protecție și dezinfectant. S-a trezit cu noaptea-n cap ca să ia trenul spre orașul Haga din Țările de Jos, unde, în cazul ei, se află cea mai apropiată secție de votare. Distanța parcursă: 300 km. 

Sursa: Ileana Crudu

Doina Pinzari relatează din fața secției de votare din Bruxelles, Belgia.

Sursa: Doina Pinzari 

Răbdarea nu are limite. Radu Melenciuc a stat 2 ore la coada formată în fața secției de votare nr. 1/393 din Londra pentru a vota. 

Sursa: Radu Melenciuc 

Cojocaru Corina se află la Montreuil, o suburbie a Parisului. Și aici numărul moldovenilor, care așteaptă ore în șir ca să voteze, este foarte mare.

Sursa: Corina Cojocaru 

Atmosfera din jurul secției de votare din Northampton, Marea Britanie – oamenii stau la coadă în jur de patru ore pentru a vota și au fost atenționați că, dacă nu vor respecta distanța socială, secția va fi închisă. Unii cetățeni fac cale întoarsă acasă când văd cozile ce se întind pe sute de metri. Alții, însă, sunt de neclintit.

Sursa: Serghei Ciliuta

Coadă de 2 km la o secție de votare din estul Londrei. 

Sursa: Cristina Bujor 

Cele 16 secții de votare din Statele Unite ale Americii și Canada au fost deschise fără impedimente. Care-i atmosfera din fața secției de votare din orașul Orlando, din statul american Florida, ne spune Gheorghe Codita. 

Sursa: Gheorghe Codita

Angelina Mașcauțan a votat astăzi la Chicago, unde în patru ore de la deschiderea secției s-au prezentat peste 800 de moldoveni. Aici aplicarea ștampilei Votat durează doar circa cinci minute.

Sursa: Angelina Mașcauțan

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.