Andrei Năstase, candidatul Platformei DA pentru cursa prezidențială, s-a lansat astăzi în campanie. Evenimentul a avut loc lângă Biserica de lemn de la marginea Chișinăului, ceea ce a stârnit nemulțumirea enoriașilor: „Aici e biserică, dar nu-i miting. Mitingul să-l facă acolo, în pădure, mai departe”.  

Măsurile anti-Covid-19 nu au fost respectate ca la carte. „Domnule prim-ministru, încalcă regula cinci secunde!” Participanții la eveniment nu au ezitat să dea mâna unii cu alții, iar câțiva au purtat masca sub barbă sau cu elasticul în jurul mâinii.

Andrei Năstase are 45 de ani. Și-a început cariera în calitate de procuror, apoi de avocat. În 2015 a fost în fruntea mai multor proteste anti oligarhice. Din 2016 conduce Partidul Platforma Demnitate și Adevăr. În 2018 este ales primar general al Chișinăului, dar alegerile nu au fost validate. În 2019 intră în Parlament, dar renunță la mandat pentru funcția de ministrul al Afacerilor Interne în Guvernul Sandu.

Potrivit declarației sale de avere pentru ultimii doi ani, cei mai mulți bani în familie i-a adus soția candidatului, care a câștigat peste 150 mii de euro. Singurul său venit a fost doar în 2019, atunci când a ocupat funcții publice timp de circa 9 luni.

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.