Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate pentru cursa prezidențială, și-a lansat campania cu un eveniment la Digital Park, în aer liber. Nu au venit decât apropiații partidului, pentru care organizatorii au pregătit 50 de scaune. Puținii trecători erau persoane care muncesc în preajmă. 

Maia Sandu are 48 de ani. În perioada 2012-2015 a fost ministră a Educației. La alegerile parlamentare din februarie 2019 se alege cu un fotoliu de deputat, la care renunță pentru a conduce Guvernul. Își păstrează funcția de prim-ministru doar câteva luni, după ce majoritatea parlamentară, formată din deputați democrați și socialiști, au dat jos Guvernul Sandu, dându-i vot de neîncredere. 

Candidata PAS declară venituri de doar 162 de mii de lei în ultimii doi ani, ceea ce înseamnă aproape șapte mii de lei pe lună. De fapt, acești bani i-au intrat în cont în 2019 și reprezintă salariul de deputat și prim-ministru.

Totodată, Sandu declară economii de 24 de mii de dolari într-o bancă din SUA. Ea deține în proprietate un apartament de 74,5 m.p. în valoare de peste 440  mii de lei și o mașină Toyota RAV4 cu o valoare de 170  mii de lei.  

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.