Violeta Ivanov, candidata Partidului „Șor” la funcția de președinte a țării, s-a lansat vineri, 2 octombrie, în campania electorală. La eveniment a fost prezent virtual și Ilan Șor, care a plecat din țară, fugind, astfel, de consecințele anchetei penale în care este acuzat de implicare în furtul miliardului. „După victoria candidatului nostru la alegeri, Moldova va deveni un mic Singapore.” 

Candidata are susținerea Partidului „Șor”, după ce în mai 2020 a plecat din Partidul Democrat din Moldova, fiind acuzată de foștii colegi democrați că a luat bani pentru această mișcare politică. Nu este prima dată când Ivanov a fost acuzată de traseism politic de dragul banilor. S-a întâmplat și în 2015 când a plecat din PCRM și a aderat la PDM. 

Violeta Ivanov are 53 de ani. A făcut carieră în domeniul mediului ajungând până la funcția de ministră a Ecologiei și Resurselor Naturale. Dar în ultimii 11 ani a fost deputată în Parlament, mai întâi în lista PCRM, ulterior în cea a PDM. Candidata declară venituri salariale, în ultimii doi ani, ce depășesc cifra de 800 mii de lei, dar și economii de peste jumătate de milion de lei. Locuiește într-un apartament de 98 m.p. în valoare de peste 445 mii de lei. 

Acest subiect a fost realizat cu suportul European Endowment for Democracy (EED). Conținutul acestuia nu reflectă în mod necesar viziunea oficială a EED. Informația și opiniile exprimate în cadrul subiectului ține în totalitate de responsabilitatea autorilor. 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.