Stop, pământ interzis! Asta li se spune de la independență încoace agricultorilor din câteva sate din stânga Nistrului, aflate sub jurisdicția Chișinăului. În ultimii 29 de ani, fermierii din Cocieri, Molovata Nouă, Doroțcaia au acces la terenurile lor doar după ce prezintă un act de identitate așa-ziselor autorități transnistrene. Mai mult, au fost ani când terenurile le-au fost sechestrate de regimul de la Tiraspol.

Situația s-a agravat și mai mult pe timp de pandemie. Zeci de posturi mobile au fost instalate în aceste sate. Așa-zișii grăniceri și miliția transnistreană au înaintat, în unele localități, până aproape de casele oamenilor.

Acest subiect este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea CU SENS și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite. 

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.