Moldova nu va mai putea cumpăra vaccinuri anti-Covid-19. Acesta este FALSUL promovat de socialistul Petru Burduja, imediat după anularea stării de urgență în data de 28 aprilie.  

Petru Burduja, deputat PSRM: Republica Moldova nu va mai putea fi reprezentată pentru procurarea vaccinului. Deci, vor fi suspendate, de fapt, acele operațiuni de organizare a logisticii de procurare a vaccinului, precum și, era vorba de anumite scutiri de taxe și alte plăți, ceea ce ține de importul vaccinului

Falsul este combătut pentru CU SENS de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar: Există Hotărârea Parlamentului care spune foarte clar că ne dă dreptul sau dă dreptul Ministerului Sănătății să achiziționeze în baza negocierilor directe cu producătorii.  

Procurarea vaccinurilor se face în baza unei Hotărâri de Parlament aprobate pe 12 martie, iar starea de urgență a fost instituită mai târziu, începând cu 1 aprilie. 

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.