Fostul președinte, Igor Dodon, minte atunci când declară că este anchetat penal în opt dosare. De fapt, acesta este vizat, în total, în patru cauze penale, dintre care două sunt trimise spre examinare în instanța de judecată.

IGOR DODON, fost președinte al Republicii Moldova: Eu sunt de acord. Sunt bănuieli împotriva mea, ați deschis dosare penale. Opt la moment. Opt. N-am nicio problemă, le-am pus pe masă hai să ne clarificăm pe fiecare în parte. 

Dosarul în care Dodon este incriminat de corupere pasivă în interesul unui grup criminal organizat și finanțarea ilegală a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova se judecă în fond la Curtea Supremă de Justiție. Un alt dosar, pentru depășirea atribuțiilor de serviciu se examinează la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Dodon mai este anchetat pentru îmbogățire ilicită, spălare de bani și trădare de patrie.

Subiect realizat cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.