Constantin Starîș, deputat al Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, MINTE atunci când spune că „s-a deconectat lumina la Chișinău, aproape în totalitate”

CONSTANTIN STARÎȘ, deputat BCS: Reprezint opoziția parlamentară, desigur că opoziția, întrucât conducerea țării noastre, pe nefericirea țării noastre și a poporului nostru, preferă alte itinerare pentru deplasările sale externe. În consecință, de astăzi [27 octombrie] s-a deconectat lumina la Chișinău, aproape în totalitate.

De fapt, Comisia Situații Excepționale a municipiului Chișinău a decis reducerea cu două ore a iluminatului public. De asemenea, în caz de necesitate, va fi deconectat iluminatul public pe timp de noapte și/sau în zilele de odihnă.

VLADIMIR PUTIN, președintele Federației Ruse: Dumneavoastră ați spus că s-a deconectat lumina acolo, la Chișinău. Nu este clar de ce. Noi, cu siguranță, nu avem nicio legătură cu asta, dar știți de ce eu vorbesc despre asta? Pentru că, de toate și întotdeauna, este învinuită Rusia: undeva s-a deconectat lumina, undeva nu funcționează toaleta, mă scuzați, sau încă ceva. De toate este vinovată Rusia. Înțelegeți?

Declarațiile au fost făcute la Clubul de discuții „Valdai”, organizat la Moscova. Acest club este considerat în occident drept un instrument de propagandă al Kremlinului.

IGOR BOȚAN, analist politic: Acest deputat pleacă la Moscova și minte acolo. Minte, că acest lucru să fie ascultat și auzit de toată lumea. Republica Moldova, într-adevăr, are probleme cu securitatea energetică. Noi cu toți înțelegem că există o penurie energetică în Republica Moldova, dar trebuie să vorbim despre cauzele acestei pneurii. Țara noastră a avut un contract cu Ucraina. Federația Rusă, care a agresat Ucraina, a distrus aproape 30% din sursele generatoare de curent electric din Ucraina pentru a îngenunchea această țară. Această țară rezistă, dar nu mai poate să facă față obligațiunilor contractuale cu Republica Moldova. De aici apar și problemele, dar nu pentru că, pur și simplu, cineva a negociat prost sau, mai știu eu, care sunt cauzele. Acest deputat face un deserviciu țării, pe care chipurile o reprezintă, și dă dovadă de servilism față de Vladimir Putin.

Subiect realizat cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.