Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Bogdat Țîrdea, face declarații FALSE atunci când vorbește de justiția juvenilă.

BOGDAT ȚÎRDEA, deputat BCS: Vestul aruncă miliarde de dolari în fonduri cheie. Și au început să construiască ceea ce numesc ei, în primul rând domnul Soros, așa-numita „societate deschisă”. Adică, haideți să creăm o societate deschisă care să înlocuiască societatea tradițională, care este în Rusia, CSI, etc. Dar ce a avut și ce are în vedere Soros prin crearea unei societăți deschise? Ce proiecte, ce granturi și ce legi au început să promoveze în Kazahstan, Moldova, Ucraina, Belarus și așa mai departe? […] Este justiția juvenilă, ca război al copiilor… , adică se promovează războiul copiilor împotriva părinților. Desigur, scopul este clar, luarea copiilor din familii și transmiterea lor în familiile LGBT.  

Justiția juvenilă, dimpotrivă, prevede protecția drepturilor copilului. Mai mult, conceptul însumează legi și servicii prietenoase copiilor, aflați în conflict cu legea sau care sunt victime.

VERONICA MIHAILOV-MORARU, secretar de stat, Ministerul Justiției: Atunci când vorbim despre justiția juvenilă, în special, ne duce la gândul că este vorba despre un copil aflat în vizorul sistemului de drept, fie urmare a săvârșirii unei infracțiuni, a unei fapte, fie în calitate de victimă care a suferit în urmarea unei fapte. Și, în acest caz, intervine mecanismul statului, prin intermediul instituțiilor sale și a organelor responsabile care să asigure protecția copilului, indiferent care este statutul său. Esența acestui concept de „justiție juvenilă” constă în calitatea specialiștilor care lucrează cu copiii. Asta înseamnă că statul, de fapt, cel mai important este să asigure ca specialiștii, care intră în contact cu copiii și care au responsabilități de a asigura protecția drepturilor copilului, să fie pregătiți și să fie competenți, apți de a reacționa atunci când este necesar pentru protecția drepturilor copilului, astfel încât copilul, într-adevăr, să se simtă protejat și să i se ofere toate măsurile de protecție, de reabilitare, de ajutor psihologic sau de sănătate, atunci când are nevoie și pentru a preveni anumite situații negative pe viitor în privința acestui.

Țîrdea a făcut declarația falsă la Forumul media din țările CSI, unde s-a discutat despre combaterea fake news.

Subiect realizat cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.