Privatizări la limita legii într-un parc din Bălți. S-a aflat despre acest lucru atunci când Nicolae Usatîi, un locuitor din orașul Bălți, s-a întrebat cum de înfloresc afacerile cu restaurante din parc. Mai mult, câțiva proprietari au reușit să privatizeze și terenul aferent, chiar dacă legea interzice acest lucru. 

Cu un lot s-a ales și soția unui fost funcționar responsabil de buna gestionare a terenurilor publice. Pe terenul privatizat, se ridică acum un local cu două nivele. Hotărât să facă dreptate, Nicolae a pus presiune pe autoritățile responsabile. Lui i s-au alăturat mai mulți activiști din Bălți. În rezultat, cazul a ajuns pe masa judecătorilor. 

Acest subiect este parte a proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, UK aid și implementat de Internews in Moldova și Freedom House, care are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice. Conținutul acestui material ține de responsabilitatea CU SENS și nu reflectă în mod necesar viziunea Uk aid, USAID sau a Guvernului Statelor Unite.     

Comentează

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.