Deputatul Ilan Șor are un discurs public manipulator care incită la ură și discriminare a comunității LGBTQ+, atunci când critică activitatea deputații din actualul Legislativ.

PETRU MACOVEI, directorul Asociației Presei Independente: Este o tehnică de manipulare foarte des utilizată. Orientarea sexuală nu are nicio relevanță în contextul banilor publici pe care îi fură unii deputați, în contextul finanțărilor ilegale ale partidelor politice și altor ilegalități. Deci, este o exploatare, o parazitare a politicienilor pe vulnerabilitățile și stereotipurile pe care le mai are încă societatea moldovenească.

Nu este pentru prima dată când un politician folosește homofobia în scopuri politice. În ultimii ani Genderdoc-M a dat în judecată mai multe persoane publice care au incitat la ură și discriminare. Printre acestea: fostul președinte Igor Dodon; fostul primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă; Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel.

ANASTASIA DANILOVA, directoare executivă, Genderdoc-M: Noi mizăm pe faptul că Moldova va ajunge la nivelul în care astfel de discursuri de ură, manipulatorii, care incită la discriminare, vor înceta să mai fie utilizate în luptele politice, iar politicienii vor vorbi despre ceea ce, mai exact, au făcut pentru această țară și ce, mai exact, sunt gata să facă, și să se critice reciproc pentru acțiunile lor, dar nu pentru anumite presupuneri pe care le au față de orientarea sexuală a cuiva.

Mai multe detalii vezi în VIDEO.

Subiect realizat în parteneriat cu Fundația Friedrich Naumann pentru Libertate, Biroul pentru România și Republica Moldova, finanțat în cadrul proiectului „Dezvoltarea cooperării cu societatea civilă în țările Parteneriatului Estic și Rusia” al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Federale Germane. Părerile exprimate aparțin exclusiv autorilor.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.