Legea cu privire la Procuratură, care a stârnit un val de nemulțumiri, a fost promulgată de președinta Maia Sandu. Modificările legislative permit crearea unui mecanism de evaluare a performanțelor Procurorului General, care ar putea duce la revocarea acestuia din funcție sau suspendarea în cazul în care este vizat într-un dosar penal. 

Unii sunt PRO, iar alții sunt CONTRA acestor modificări legislative. Sunt și cei care au, mai degrabă, o poziție NEUTRĂ. 

Vladimir VORONIN, deputat BEC: Eu văd și nu numai eu, dar văd toți, o răzbunare împotriva lui Stoianoglo. Vouă vă trebuie procuror de buzunar.

Olesea STAMATE, deputată PAS: Noi, ca cetățeni, continuăm să-i plătim din banii publici pentru performanță slabă în activitate sau pentru faptul că, pur și simplu, nu fac nimic în cadrul acestor instituții. Și această practică trebuie să fie finisată.

Între timp, Procuratura Generală a sesizat Curtea Constituțională

Proiect finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor acestuia și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.